Тази година ще работим 12 дни по-малко за държавата. Анализатори

...
 Тази година ще работим 12 дни по-малко за държавата. Анализатори
Коментари Харесай

През 2018 г. работим 12 дни по-малко за държавата

 Тази година ще работим 12 дни по-малко за страната. Анализатори от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) са пресметнали, че тази година ще би трябвало да отделим четири месеца, с цел да попълним нашия дял в държавната хазна.
През 2018 година денят на свободата от държавното управление ще настъпи на 4-ти май, разяснява Петър Ганев от института пред БНР. Миналата година датата е била 16 май, което значи, че 12 дни по-рано ще настъпи денят, в който към този момент няма да мислим за налози.

Ако условно приемем, че до тогава сме работили единствено за хазната, по-късно ще работим само за себе си, като ще преразпределяме 36% доходи, добави Ганев.

Винаги се въртим към тези 35, 36, 37% преразпределение, като прибавим европейските средства - към 40%. По-скоро се следи това разминаване сред какво одобряваме в бюджета и какво се случва в края на годината.

Тук икономистите приказват за завъртането на кръга от приемането на бюджети с недостиг, а в края на годината все се оказваме в остатък. Тази процедура, съгласно Ганев, към този момент е време да се прекрати.

„ Пари в бюджета има. Въпросът е до каква степен дейно ги харчим, защото очевидно и за обществените системи ще има повече пари. Около 500 милиона повече в опазване на здравето, 500 милиона повече в обучение. Тези пари значимо е дали доближават до повече хора “, бе безапелационен той.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР